Ga naar content

Weer brand op industrieterrein; politie zoekt getuigen

Laatste update:

Nijmegen - Bij een bedrijf aan de Hogelandseweg op het industrieterrein in Nijmegen, zijn zondagavond even voor 23.00 uur twee vrachtwagens door brand totaal verwoest. Beide auto’s moeten als verloren worden beschouwd. Op camerabeelden is te zien dat twee mannen op een scooter verantwoordelijk worden gehouden voor de branden. Vorige week was de eigenaar van de vrachtwagens ook al slachtoffer van een brand. Toen gingen er zeven auto’s in vlammen op. Forensische opsporing deed vandaag onderzoek op de locatie.

Op camerabeelden is duidelijk te zien dat de duopassagier van de scooter afstapt en met een jerrycan naar het hek loopt en eroverheen klimt. Dan zie je dat hij een ruit ingooit en een vrachtwagen in brand steekt met behulp van een brandbare vloeistof. Bij deze brandstichting kan het zijn dat de dader zich verwond heeft aan zijn hand en brandschade op liep aan zijn kleding.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van de brandstichting of iets kunnen vertellen over het tweetal. Mocht u andere informatie bezitten die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak neemt u dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

2018533019 (fdv)