Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Bedrijfsinbrekers aangehouden

Gepubliceerd op:

De Lier - De politie kreeg op woensdagavond 21 november omstreeks 23:15 uur een melding dat er inbrekers actief waren in een bedrijfspand aan de Groeneveldseweg. De verdachten reden weg in een vluchtauto. Agenten zagen de auto omstreeks 23:50 uur rijden en hielden aan de Oosterwijk Bruynstraat twee inzittenden aan voor de bedrijfsinbraak.

Aanhouding op straat

De meldster zag een inbreker uit het bedrijfspand komen lopen en onmiddellijk daarna instappen in een gereedstaande vluchtauto. Direct noteerde de meldster het kenteken en belde zij de politie. Na onderzoek in het bedrijfspand bleek het om een poging inbraak te gaan. Surveillerende agenten zagen de vluchtauto rijden en hielden deze staande op de Oosterwijk Bruynstraat in Den Haag. Daar hielden zij twee verdachten, twee 50-jarige mannen uit Den Haag, aan. In de auto vonden agenten goederen die vermoedelijk van een eerdere diefstal afkomstig waren. De goederen zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De twee worden ook verdacht van nog eens 8 bedrijfsinbraken in het Westland. De eigenaar van het pand aan de Groeneveldseweg deed aangifte. De verdachten worden maandag 26 november voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Bel 1-1-2
Ziet u iets verdachts bij u in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 1-1-2. Kunt u bijvoorbeeld de daders omschrijven of de vluchtrichting van de auto of scooter vertellen, dan komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op uw eigen veiligheid! Meer tips vindt u op www.politie.nl. 

Doe altijd aangifte
De politie doet er alles aan om daders van strafbare feiten op te sporen en te arresteren. Bent u slachtoffer? Doe dan altijd aangifte! Op www.politie.nl vindt u meer informatie over de manieren waarop u aangifte kunt doen. Uw informatie geeft ons een beter beeld van de door u gemelde criminaliteitsvorm. Zo kunnen wij deze weer beter bestrijden.