Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigen gezocht – Dode bij verkeersongeval Tilburg

Gepubliceerd op:

Tilburg - Een zwarte Seat Leon kwam maandagochtend 26 november op de Burgemeester Letschertweg frontaal in aanraking met een bestelbus. Een 29-jarige man uit Polen overleed. De politie is op zoek naar getuigen die de auto eerder hebben zien rijden en getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren.

De personenauto met vier inzittenden uit Polen (19, 27, 28 en 29 jaar) reed rond 05.45 uur komende uit de richting van de Burgemeester Bechtweg richting de Burgemeester Letschertweg. Door een nog onbekende reden kwam het voertuig hier op de andere weghelft terecht. Hierdoor reed de 19-jarige bestuurster frontaal tegen een bestelbus. Meerdere hulpdiensten werden ingeschakeld en kwamen naar de locatie. Hierbij werd voor het onderzoek de weg in zijn geheel afgesloten voor het verkeer.

Dode en gewonden

De bestuurder van de bestelbus, een 43-jarige Tilburger, en drie inzittenden van de auto raakten gewond. Twee van hen moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. Zij zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijder van de personenauto bleek overleden.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Zoals bij alle aanrijdingen is er bij de 19-jarige Poolse bestuurster onderzoek gedaan naar mogelijk gebruik van alcoholgebruik. Het NFI zal het afgenomen bloed onderzoeken.  

Getuigen

Wij zijn op zoek naar getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren, maar ook mensen die de zwarte Seat Leon, voorzien van een Nederlands kenteken, kort voor het ongeval hebben zien rijden. Vermoedelijk reden zij tussen 05.00 uur en 05.45 uur vanuit Waalwijk via Tilburg-Noord over de Burgemeester Letschertweg richting Dongen. Heeft u de zwarte Seat Leon eerder vandaag zien rijden of bent u getuige van het ongeval? Bel dan met ons via 0900-8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.