Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Getuigenoproep straatroof Gerbrandypark

Gepubliceerd op:

Amsterdam - De politie zoekt getuigen van een geweldadige straatroof in het Gerbrandypark in Amsterdam Nieuw-West in de avond van maandag 26 november.

Mensen staan voor afzetlint

Het 20-jarige slachtoffer stapt die bewuste avond uit op het metrostation aan de Jan van Galenstraat. Dan loopt hij via de Burgemeester van der Pollstraat de Burgemeester Fockstraat in. Wanneer hij rond 20.00 uur langs het Gerbrandypark loopt, valt hem een groepje van drie mannen op. Het slachtoffer vertrouwt de situatie niet en rent weg. De man wordt gelijk door de drie daders overmeesterd, het park in gesleurd en onder bedreiging van geweld gedwongen om zijn bezittingen af te staan. Hierna bindt het trio het slachtoffer vast. De drie mannen verlaten het park en laten het slachtoffer in de kou achter. Pas een half uur later weet een omstander het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden en 112 te bellen. De recherche is een onderzoek gestart.

Signalement

De drie mannelijke verdachten droegen zwarte kleding en handschoenen. Eén verdachte was zwaarlijvig, de andere twee hadden een normaal postuur.

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen en spreekt graag met mensen die op die bewuste avond iets opvallends hebben gezien of gehoord. Heeft u informatie? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Ook kunt u het onderstaande tipformulier invullen.