Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Mislukte plofkraak Belgiëplein

Gepubliceerd op:

Amsterdam - In de ochtend van 29 november 2018 heeft er een plofkraak plaatsgevonden op een geldautomaat aan het Belgiëplein in Nieuw-West. De politie zoekt getuigen en of mensen die mogelijk beeldmateriaal hebben van dit incident.

 

Rond tien voor half zes in de ochtend krijgt de meldkamer diverse telefoontjes van mensen die een harde knal hebben gehoord in de omgeving van het Belgiëplein. Agenten gaan ter plaatse en treffen een vernielde geldautomaat aan. Omdat het om een plofkraak gaat en er mogelijk explosieven zijn achtergebleven, wordt de omgeving ruim afgezet. Het team Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft een onderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat er geen onontplofte explosieven meer aanwezig zijn. Hierop konden eenheden van de Forensische Opsporing een sporenonderzoek instellen. Er is geen buit gemaakt bij deze plofkraak. De recherche vermoedt dat er in ieder geval twee personen hierbij betrokken zijn geweest.

Getuigenoproep

De recherche doet onderzoek naar deze plofkraak en spreekt graag met getuigen. Heeft u iets opvallends gehoord of gezien? Heeft u informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen? Neem dan contact op met de politie via 0800-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-700. Via het tipformulier is het ook mogelijk om informatie door te geven of beeldmateriaal ter beschikking te stellen aan de politie.