Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Grote hoeveelheid vuurwerk inbeslag genomen

Gepubliceerd op:

Tilburg/ Udenhout - De politie is gisterenmiddag, na aanleiding van informatie van illegaal vuurwerk, een woning in de wijk Heikant binnen gegaan. Daar troffen de agenten 93,5 kilogram vuurwerk aan. Daarna gingen de dienders naar een ander adres in Udenhout waar vermoedelijk ook illegaal vuurwerk zou liggen. In deze woning lag 49 kilogram vuurwerk. Al het vuurwerk is inbeslag genomen. Er wordt op beide adressen onderzoek ingesteld en proces- verbaal opgemaakt.

Op 29 november 2018 werd er door de politie een woning in de wijk Heikant in Tilburg bezocht. Op de slaapkamer van de zoon des huizes werd 93,5 kilogram aan vuurwerk aangetroffen. Hiervan was 63,5 kilogram zwaar illegaal vuurwerk. Het vuurwerk bestond onder meer uit cobra’s en mortierbommen. Het vuurwerk kwam uit Polen, Belgie en Duitsland. Al het vuurwerk werd inbeslag genomen.

Udenhout

De dienders hadden ook informatie dat er vermoedelijk illegaal vuurwerk in een woning in Udenhout zou liggen. In het huis troffen zij 49 kilogram vuurwerk aan. Hiervan was 35 kilogram zwaar illegaal vuurwerk.

Er werd in beide huizen veel en zeer gevaarlijk vuurwerk aangetroffen. Illegaal vuurwerk is strafbaar. De politie treedt hard op tegen gebruikers van illegaal vuurwerk, omdat dit vuurwerk levensgevaarlijk is en overlast en forse schade kan veroorzaken.

Jongeren: besef je wat je met illegaal vuurwerk in huis haalt en wat je kunt aanrichten bij jezelf en anderen?

Ouders: weet en beseft u wat uw kind in huis heeft en meeneemt op straat? En wat hij/zij kan aanrichten bij zichzelf en anderen?

 

Meld bij de politie

De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl