Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Man aangehouden na achtervolging

Gepubliceerd op:

Tilburg - Agenten hebben donderdag 29 november rond 14.38 uur een 32-jarige man opgepakt. Hij kon na een achtervolging op de Ringbaan-West worden aangehouden. De verdachte bleek onder invloed van drugs achter het stuur te zitten.

De achtervolging startte op de Zevenheuvelenweg waar de dienders de verdachte een stopteken gaven vanwege zijn opvallende rijgedrag. Hij reed namelijk dwars door een passerende rouwstoet heen, bovendien hadden de agenten het vermoeden dat de auto mogelijk gestolen was. De verdachte zette zijn auto aan de kant, maar terwijl agenten met hem in gesprek waren besloot de man er vandoor te gaan. Er ontstond een achtervolging die eindige toen de man al spookrijdend op de Ringbaan-West uiteindelijk toch stopte. De man weigerde de auto uit te komen waarna de ruiten van zijn voertuig door agenten met hun wapenstok werden stuk geslagen en man via een van de ramen naar buiten werd getrokken.

Geen gewonden

Tijdens de achtervolging raakte wonder boven wonder niemand gewond, wel raakte een aantal auto’s beschadigd. En dat terwijl de verdachte over voet- en fietspaden en spookrijdend door het verkeer heen bewoog. Met hoge snelheid en rode verkeerslichten negerend. De man is naar het cellencomplex vervoerd. Een eerste test wees uit dat hij vermoedelijk onder invloed van drugs achter het stuur zat. In de auto werden twee zakjes hennep gevonden. Ook bleek op het politiebureau dat de man nog 88 dagen celstraf had open staan.

Rijbewijs

De man zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij wordt verdacht van spookrijden, gevaarlijk rijgedrag, belediging (het opsteken van zijn middelvinger naar de agenten), bedreiging (hij bedreigde in het cellencomplex een agent met de dood) rijden onder invloed, negeren van een stopteken, negeren van een rood licht en het niet voldoen aan bevel of vordering. Zijn auto is in beslag genomen, er wordt nog onderzoek gedaan of de auto gestolen is.