Ga naar content

Overval op Katendrecht in Bureau Rijnmond

Laatste update:

Rotterdam - Een overval op een oudere man in de Rotterdamse wijk Katendrecht is één van de onderwerpen in Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van politie en Openbaar Ministerie.

logo Bureau Rijnmond

Kabelhof

Op zaterdag 2 juni, om ongeveer 17.30 uur, werd een 77-jarige man in de parkeergarage aan de Kabelhof beroofd van de maandopbrengst van zijn bedrijf. Twee mannen hadden hem kennelijk opgewacht en sloegen toe toen hij spullen uit zijn kofferbak wilde pakken. Hij kreeg ook klappen. Van de daders zijn beelden beschikbaar.

Hof van Spaland

Een andere zaak in Bureau Rijnmond is die van een oudere dame, van wie op 4 juli de tas uit haar rollator werd gestolen. De drie ‘dames’ die daar voor verantwoordelijk zijn, staan op beeld. Met de pinpas die in de tas van het slachtoffer zat, werd een bedrag van 700 euro gepind.

Barendrecht

De politie is op zoek naar drie bedreven zakkenrollers die op 3 augustus in Barendrecht  twee bankpassen uit de tas van een 70-jarige vrouw stalen. De twee mannen en een vrouw zagen er keurig uit maar schijn bedriegt: Zij pinden honderden euro’s  met de passen van het slachtoffer. Ook van deze daders zijn goede beelden beschikbaar.

Straatroof IJmeer

In eerdere uitzendingen werden al beelden getoond van jongens die een man hadden mishandeld aan het IJmeer in Rotterdam. Omdat zij vermoedelijk minderjarig zijn, werden zij onherkenbaar getoond. Naar aanleiding van die uitzending hebben twee van de verdachte zich gemeld. Zij bleken 14 en 16 jaar oud te zijn. De andere twee verdachten zullen nu herkenbaar getoond worden in de uitzending.

Help de politie deze en andere misdrijven op te lossen en kijk naar Bureau Rijnmond op donderdagmiddag rond 17.20 uur op RTV Rijnmond (herhaling elk half uur tot de volgende dag 17.00 uur).

Kijk voor meer informatie en de afzonderlijke items ook op www.politie.nl/bureaurijnmond en op de diverse Social Media.