Ga naar content

Politie zoekt getuigen van vernielingen op begraafplaats

Laatste update:

Moergestel - Dit weekend zijn met een auto twee graven vernield op de begraafplaats aan de Bosstraat. Er is aangifte gedaan van vernieling c.q. grafschennis. Het gaat om de graven van de schoonouders van een 73-jarige man uit Moergestel. De politie zoekt getuigen.

Aangever  vertelde dat hij vandaag gebeld was door een kennis die hem vertelde dat de graven van zijn  schoonouders vernield waren. Deze graven liggen tegen elkaar aan. Volgens die kennis waren de graven zaterdagmorgen nog onbeschadigd. Hij is naar het kerkhof gegaan en constateerde daar zelf de vernielingen en belde de politie, waarna agenten ter plaatse kwamen. 

 

Bandensporen

De begraafplaats heeft aan de zijde van de Bosstraat een dubbele toegangspoort die niet op slot staat. Deze dubbele poort is breed genoeg om een voertuig door te laten. Vermoedelijk is de vandaal door deze poort de begraafplaats opgereden. In het zand langs het pad zijn bandensporen te zien. Dezelfde  sporen zijn ook zichtbaar op de vernielde graven.

poort

 

Oproep

De politie zoekt getuigen van dit vandalisme. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 12207006. Anoniem kan ook, u belt dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.