Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding na aanrijding

Gepubliceerd op:

Vogelwaarde - Dinsdag 16 oktober 2018 rond 18.08 uur arresteerde de politie een 60-jarige automobilist uit Hulst, omdat hij was doorgereden na een aanrijding op de Provincialeweg.

Een Belgische automobilist (63) wilde rond 16u52 linksaf slaan en verleende voorrang aan recht doorgaand verkeer. De verdachte zou achterop de aanhangwagen van de Belg zijn geklapt en reed weg. Een melder maakte zich zorgen om de bijrijder in die auto en informeerde de politie. Het onderzoek leidde naar de 60-jarige verdachte die in zijn woonplaats werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed van alcohol reed. Agenten reden ook naar de woning van de passagier om te controleren of het wel goed met haar ging. Zij riepen de ambulancedienst op omdat de vrouw mogelijk letsel had opgelopen. Zij kreeg medische hulp. De verdachte zit vast voor verhoor.
De politie kreeg camerabeelden van een bedrijf die het onderzoek verder kunnen helpen. Steeds meer mensen laten hun camera bij de politie registreren om misdaden op te lossen. Met deze databank kan de politie zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben.