Ga naar content

Twee verdachten aangehouden voor mishandeling

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Goirle - De politie heeft donderdag twee mannen aangehouden die worden verdacht van de mishandeling van een medewerkers van de gemeente Goirle afgelopen woensdag

Op woensdag 17 oktober 2018 om 17.30 uur belde de ambtenaar naar het operationele centrum met de mededeling dat hij kort daarvoor was mishandeld. Hij had twee mannen aangesproken die een afzettingsbord, gebruikt bij wegwerkzaamheden aan de Nieuwkerksedijk, omgegooid hadden. Maar in plaats van dat het tweetal het bord terug zette werd hij mishandeld en ontstond een vechtpartij. Het lukte het slachtoffer om foto’s van de mannen te maken. Het slachtoffer was lichtgewond.

Veilig Publieke Taak #VPT

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd. Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.

Aanhoudingen

De wijkagent, het team en de recherche pakten de zaak direct op. Binnen korte tijd was de identiteit van het tweetal bekend. Een man van 18 en een man van 21 beiden uit Goirle. Het tweetal is donderdag aangehouden. Na verhoor zijn ze donderdagavond weer in vrijheid gesteld. Het dossier zal opgestuurd worden naar justitie.