Ga naar content

Verdacht pakket bij provinciehuis Lelystad

Laatste update:

Lelystad - De politie is een onderzoek gestart naar de herkomst van een verdacht pakket dat maandagochtend gevonden is bij het provinciehuis in Lelystad.

In de nacht van zondag 21 op maandag 22 oktober heeft de politie op verschillende plekken in Lelystad spandoeken aangetroffen met teksten met verwijzingen naar de Oostvaardersplassen. Bij het provinciehuis troffen agenten, naast het spandoek,  een verdacht pakket aan. Zij vertrouwden het niet en na overleg met een expert is besloten de Explosieven Opruimingsdienst  in te schakelen.  In verband met de veiligheid is rond het Provinciehuis het gebied ruim 2 uur afgezet.  Rond 08.30 uur heeft de EOD vastgesteld dat er geen explosieven in het pakket zaten en is het gebied direct vrijgegeven.  Forensische rechercheurs hebben ter plaatse onderzoek gedaan en sporen veiliggesteld.

Getuigen gezocht

De politie doet onderzoek naar de herkomst van het pakket en vraagt mensen die gezien hebben wie dit heeft neergelegd, zich te melden. Ook mensen die getuige geweest van het ophangen van spandoeken bij het provinciehuis, het gemeentehuis en de fietsbrug bij de Gordiaandreef, vragen wij om zich te melden.