Ga naar content

Update: Politie zoekt getuigen van beroving bij geldautomaat. Verdachte aangehouden

Laatste update:

Zwolle - Op woensdagochtend om ongeveer 10.10 uur in de ochtend beroofde een nog onbekend gebleven man een vrouw van het geld dat zij zojuist had gepind bij een geldautomaat aan de Melkmarkt in Zwolle.

De man kwam steeds dichter bij de vrouw staan en vroeg haar wat. Vlak daarna greep hij een gedeelte van het geld uit de handen van de vrouw. Vervolgens ging hij er op de fiets vandoor in de richting van de Melkmarktstraat. 

Signalement

De overvaller had het volgende signalement:
Donker getinte huid, donkerbruin rasta haar, lengte ca. 1.75 meter lang, slank postuur en tussen de 35 en 45 jaar oud. De man droeg een groen t-shirt en een donkerbruine broek en crocks met een camouflageprint. 

Getuigenoproep

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u iets gezien in de omgeving van de Melkmarkt op het genoemde tijdstip of was u getuige van deze beroving? Neemt u dan contact op met de politie via het meldformulier of bel op telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. 

(2018481404)

Verdachte aangehouden (update 26 oktober)

Donderdagmiddag 25 oktober heeft de politie een 51-jarige man uit Zwolle aangehouden die wordt verdacht van het plegen van deze beroving.

De man werd aangehouden als verdachte van meerdere winkeldiefstallen bij een warenhuis aan de Nieuwstraat in Zwolle. Deze winkeldiefstallen, waarbij hij ondermeer parfum wegnam, werden woensdag 24 - en donderdag 25 oktober gepleegd. De man voldeed echter ook aan het signalement van de dader van de beroving bij de geldautomaat aan de Melkmarkt. Hij is ingesloten en zal worden verhoord over de winkeldiefstallen en de beroving.

(2018482746)