Ga naar content

Vier aanhoudingen door EVA-team

Laatste update:

Den Haag/Sassenheim/'s Gravenzande - Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield de afgelopen week drie mannen en één vrouw aan, die alle vier nog een gevangenisstraf moeten uitzitten.

In de boeien, aangehouden

’s Gravenzande
Op vrijdagmiddag 19 oktober hield het EVA-team een 39-jarige vrouw uit ‘s Gravenzande aan in haar woning. De vrouw was in 2015 veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 32.000 euro aan de Staat vanwege oplichting. Omdat zij niet voldeed aan de betalingsregeling moet zij nu voor 177 dagen de gevangenis in en het resterende bedrag terugbetalen.

Sassenheim
Agenten van het EVA-team hielden dinsdagochtend 23 oktober een 31-jarige Sassenheimer aan op de Kagertuinen. De man moet vanwege een veroordeling van de Opiumwet nog 74 dagen zitten.

Den Haag
Op dinsdagochtend 23 oktober hield het EVA-team een 28-jarige man uit Den Haag in zijn woning aan. De man was eerder veroordeeld het betalen van een bedrag van ruim 46.000 euro vanwege verduistering. Daarnaast moet de man 202 dagen gevangenisstraf uitzitten.
Op woensdagochtend 24 oktober hielden agenten van het EVA-team een 22-jarige man in zijn woning aan. Hij moet nog 68 dagen zitten omdat hij zijn taakstraf niet heeft uitgevoerd.

Actief opsporen en aanhouden veroordeelden
Het zogenoemde EVA-Team, waarbij EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften, van de politie-eenheid Den Haag spoort veroordeelden op die zich proberen te onttrekken aan hun opgelegde straf en houdt deze aan.