Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Twee aanhoudingen in onderzoek naar faciliteren georganiseerde hennepteelt

Gepubliceerd op:

Monster - De politie trof dinsdagochtend 2 oktober in een bedrijfsloods aan de Vlotlaan een grote hoeveelheid materialen voor vermoedelijk illegale hennepteelt aan. In het pand hielden agenten van het hennepteam twee verdachten, een 35-jarige man uit Naaldwijk en een 48-jarige man uit Monster aan. Hun betrokkenheid bij het faciliteren van georganiseerde hennepteelt en witwassen van crimineel verkregen vermogen wordt onderzocht.

Na een tip vielen agenten omstreeks 10.00 uur het pand binnen en troffen daar apparatuur en goederen aan ten behoeve van hennepteelt. De twee mannen die binnen in de loods aan het werk waren, werden door agenten aangehouden. Tijdens het onderzoek in de loods vonden agenten goederen bedoeld voor de professionele hennepteelt. Ook trof de politie henneptoppen aan. Forensisch rechercheurs stelden diverse sporen veilig. Agenten namen al het materiaal in beslag, alsmede de aanwezige administratie.

Later op de dag doorzochten agenten ook nog twee woningen in Naaldwijk en Monster. Daarbij werd onder andere beslag gelegd op twee auto’s, diverse goederen, administratie en contant geld. De twee verdachten zitten nog vast.

Hennepteelt goederen

Hennepkwekerijen

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar. Illegale activiteiten in de hennepteelt zijn onder andere het inrichten van een kweeklocatie, het uitvoeren van het kweekproces, handel, transport, distributie en verkoop van hennep/nederwiet. Het voorbereiden en bevorderen van illegale hennepteelt is sinds 2015 strafbaar. Toen werd namelijk de Wet voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt van kracht.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Heeft u informatie over een mogelijke hennepkwekerij? Of ziet u veel verdachte activiteiten bij leegstaande panden? Bel dan met de politie via 0900-8844 en geef uw informatie door. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.