Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanhouding bij poging woninginbraak Kantershof

Gepubliceerd op:

Amsterdam - Op dinsdagmiddag 30 oktober proberen twee verdachten in te breken in een woning aan het Kantershof. Na een achtervolging met de politie is een 17-jarige verdachte aangehouden. Om de andere verdachte op te sporen, is de politie op zoek naar getuigen.

Rond half 1 ’s middags krijgt de politie een melding binnen van twee jonge mannen die aan de achterzijde van een woning aan het Kantershof een raam met een breekijzer proberen te forceren. Voordat het de verdachten lukt om binnen te komen slaan zij op de vlucht bij het zien van de politie. Er ontstaat een achtervolging waarbij één van de verdachten aan de achterzijde van het Kantershof in het water terechtkomt. De andere verdachte vlucht langs het water in noordelijke richting.

Aanhouding op eiland

De zwemmende verdachte probeert naar een nabijgelegen eiland te komen. De agenten weten een boot te bemachtigen en gaan achter de verdachte aan. Eenmaal op het eiland wordt hij aangehouden en teruggebracht naar de kant. Daar is een ambulance ter plaatse ter controle van onderkoelingsverschijnselen van de jongen in kwestie.

Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar de andere verdachte. Het signalement is als volgt;

  • Getinte huidskleur
  • Rond de 20 jaar
  • Een pet en een groene jas met een aan de binnenkant witte capuchon
  • Maakte gebruik van een rood breekijzer

 

Denkt u de verdachte mogelijk gezien te hebben of heeft u het rode breekijzer gevonden? Dan horen wij dat graag via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via 0800-7000.