Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Nog veel onduidelijkheid over scooterongeval Savoiepad

Gepubliceerd op:

Eindhoven - Hij hield er zeer ernstig aangezichtsletsel aan over; de scooterrijder die op 15 augustus op het Savoiepad in botsing kwam met een ander scooter. Het slachtoffer werd door de tegenpartij hulpeloos achtergelaten en datzelfde deed de verdachte met zijn eigen passagiere. Ondanks dat enkele dagen later een verdachte werd aangehouden, is er nog steeds veel onduidelijk en vragen we uw hulp.

Wegrijdende politieauto met zwaailicht in nacht

Slechts minuten na het ongeval werd een vermoedelijk betrokken scooter brandend in de omgeving aangetroffen. Een paar dagen later hielden we de eigenaar van deze scooter aan, die verklaarde dat het voertuig bij hem gestolen was. Hij zat enkele dagen in verzekering, maar omdat er verder geen redenen waren om hem langer vast te houden, moesten we hem weer laten gaan. Hij blijft verdachte, maar we zitten nog steeds met veel vragen.

Veel vragen

Want was de scooter inderdaad gestolen en werd die door iemand anders bestuurd? Wie kan ons daar meer over vertellen? Heeft iemand gezien door wie deze scooter in brand werd gezet? We willen ook graag weten wie een tweede scooter bestuurde, die kort achter de scooter van de verdachte aan kwam gereden. Zij hoorden bij elkaar en bij beide bestuurders  zat een meisje achterop, die ze kort van tevoren in het park hadden leren kennen. Wie in die omgeving heeft mogelijk camerabeelden en heeft die nog niet met ons gedeeld? 

Actief benaderen

Al eerder riepen we getuigen op om zich bij ons te melden. “Maar er moeten mensen zijn die meer gezien hebben van wat er die dag is gebeurd,” zegt de coördinator van het onderzoek. “Wij denken dat er met name jeugdigen zijn, die veel in het park rondhangen, die ons meer kunnen vertellen. We gaan deze groep de komende tijd actief benaderen en verhoren. We moeten duidelijkheid krijgen wie bij dit ernstige feit betrokken waren!”

Wat er was gebeurd...

Het ongeluk gebeurde woensdagavond even voor 21.30 uur. Twee meisjes zaten achterop de scooters van twee onbekende jongens, die ze even daarvoor in een parkje hadden ontmoet. De vier besloten een rondje te gaan rijden in de buurt. Op het Savoiepad kwam één van de scooters hard in aanrijding met een andere scooter, bestuurd door een 19-jarige Eindhovenaar. Die raakte zwaargewond, onder meer aan zijn hoofd en onderging inmiddels meerdere operaties. Het meisje dat achterop de andere scooter zat, een 15-jarige uit Eindhoven, raakte ook gewond. De twee onbekende jongens gingen er na de aanrijding vandoor, zonder zich om de slachtoffers te bekommeren. Ook het andere meisje op de andere scooter lieten ze achter.

Informatie

Iedereen die informatie heeft, hoe weinig het ook lijkt, roepen we met klem op zich bij ons te melden. Ook de kleinste tip is welkom; het zou niet de eerste keer zijn dat die tóch cruciaal blijkt te zijn. Geef uw informatie door via het landelijk politienummer 0900-8844 of het tipformulier. Gegarandeerd anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.