Ga naar content

Politie Dinkelland hanteert flexibele openingstijden

Laatste update:

Dinkelland - Dienstverlening verbeteren, zichtbaarheid vergroten en daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben.

De politie in de gemeente Dinkelland gaat voor een half jaar bij wijze van proef werken met flexibele openingstijden voor het politieservicepunt (PSP) in Dinkelland. Dit gebeurt om meer op straat te kunnen zijn en om beschikbaar te zijn waar en wanneer dat u uitkomt. 

Politie gaat mee in flexibiliseringstrend

De wereld wordt steeds flexibeler. Online bestaan er geen sluitingstijden en veel mensen willen graag een dienstverlening die aansluit bij hun behoefte op het moment dat het hen uitkomt. Niet iedereen heeft overdag tijd om naar het politiebureau te komen en ook verschuift het contact steeds meer richting social media. Daarvoor is in Twente een speciaal webcare team actief. Volgens teamchef Emil Baveld is het uitgangspunt dat we daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. Dat kan zijn thuis, bij een buurthuis, een cafe, in het politieservicepunt of op straat. 

Flexibele openingstijden

Om de dienstverlening te verbeteren, is besloten om geen vaste maar flexibele openingstijden te hanteren voor het PSP. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om aan het bureau aanwezig te zijn voor de openingsuren, worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeente Dinkelland. Baveld: “Willen mensen thuis met een agent afspreken? Prima. Een afspraak in een wijkcentrum? Ook geen probleem. Als de politie  in het PSP aanwezig is, dan kunt u natuurlijk altijd binnenlopen en ook dan bekijken we samen wat de beste manier is voor verdere behandeling” . 

Hoe werkt het?

Wilt u contact met de politie? Bel dan eerst telefoonnummer 0900-8844 voordat u het politieservicepunt bezoekt. Samen met u overleggen we wat in uw situatie de best passende mogelijkheid voor contact is. 

Vaker aanwezig in uw wijk en dorpskern

Door de huidige technische middelen kunnen agenten op iedere plek aangiftes opnemen - ook bij u thuis - en andere werkzaamheden verrichten. Agenten zijn hierdoor fysiek meer aanwezig op straat in de wijken en dorpskernen. Het streven is om u van dienst te zijn op tijden en op locaties die voor u goed uitkomen.

Bereikbaarheid politie in Dinkelland

U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren, 24 uur per dag, contact opnemen met de politie in Dinkelland.

  • Telefonisch via 112 (spoed) en via  0900-8844 (voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt);
  • Via internet www.politie.nl; 
  • Via Facebook  facebook.com/politieDinkelland 

Bezoekadres

Politieservicepunt Dinkelland
Nicolaasplein 2A
7591MA Denekamp