Ga naar content

Integrale verkeerscontrole leidt tot vondst 22 kilo Apaan

Laatste update:

Veghel - De politie heeft donderdag 13 september samen met partners een grote integrale verkeerscontrole gehouden op de Corridor in Veghel. Naast enkele landelijke en regionale politiediensten werkten ook de Belastingdienst en de Douane mee.

Verkeerscontrole

Op de A50 in beide richtingen en op de Eerdsebaan stonden ANPR voertuigen die alle kentekens scanden. ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. De camera in de auto leest het kenteken van een voertuig en geeft een signaal bij een hit. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de eigenaar van het voertuig nog een belastingschuld of openstaande boete heeft.

Resultaten

Er werden duizenden kentekens gescand, dit leverende 140 hits op. De belastingdienst legde beslag op 31 voertuigen waarvan er 17 daadwerkelijk werden afgevoerd. Er werd meer dan 110.000 euro aan openstaande vorderingen geïnd. Daarnaast werden er verschillende bekeuringen voor diverse verkeersovertredingen uitgeschreven door de politie.

Een bestuurder liep tegen de lamp met 22 kilo Apaan in zijn kofferbak. Apaan is een grondstof die o.a. gebruikt wordt voor de productie van synthetische drugs. Hij bleek ook geen geldig rijbewijs te hebben. De bestuurder is aangehouden en zit vast voor verder onderzoek.