Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Samen tegen drugs

Laatst gewijzigd op:
Hart van Brabant

De politie heeft uw hulp nodig bij het opsporen van kwekerijen en laboratoria. Tips, al dan niet anoniem, zijn van harte welkom.

Een garage vol

De politie doet een dringend beroep op de inwoners van het politiedistrict Hart van Brabant (Tilburg en ruime omgeving). We willen van het publiek weten waar hennepkwekerijen en drugslaboratoria zitten. Niet alleen om deze strafbare feiten op te sporen maar vooral omdat we weten dat dit gevaarlijke situaties zijn. Ze veroorzaken branden en er vallen regelmatig doden. Maar ze vormen ook een indirect gevaar voor de omgeving in de vorm van geweld wat gepaard gaat met drugshandel zoals bijvoorbeeld schietpartijen, overvallen of liquidaties. De politie neemt dit zeer hoog op en er zijn agenten vrij gemaakt die klaar zitten ow uw tips te onderzoeken.
Zie ook dit korte filmpje van Opsporing Verzocht op Facebook of de youtube film van een zaak in Opsporing Verzocht hieronder.

Hoe weet u of er een hennepkwekerij bij u in de buurt zit?

 • Aanwezigheid van hennepgeur
 • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting
 • Constant zoemend of ronkend geluid, warme tussenmuren, om de 8 á 9 weken veel plastic zakken die de woning uit gaan
 • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan
 • Lees meer op Politie.nl/themas of klik hier

Hoe weet u of er een drugslab bij u in de buurt zit?

 • Ruimte waar je met een bestelauto of bus makkelijk bij kan, vaak wordt de auto achterstevoren tegen de ruimte aan geparkeerd;
 • Regelmatig aan- en afvoer van grondstoffen, producten en afval in tientallen jerrycans of grotere vaten. Soms vloeistofcontainers van een kubieke meter omvang;
 • Veelal transportbewegingen met (witte) bestelbussen
 • Van tijd tot tijd een chemische geur in de omgeving
 • De productieplaats is meestal goed afgeschermd en de ramen vaak geblindeerd. In de productieruimte is het vaak heel rommelig en onoverzichtelijk, chaotisch soms. De ruimte kan beveiligd zijn met camera’s, alarminstallaties of honden en hoge hekken
 • Lees meer op Politie.nl/themas of klik hier

Contact mogelijkheden

Veel mensen willen, uit angst voor represailles, hun verhaal anoniem vertellen. En dat kan. Er zijn twee mogelijkheden om dat te doen: bel 0900-8844 en noem NIET uw naam. Vraag naar TCI (Team Criminelen Inlichtingen). Vertel niemand in uw omgeving dat u op deze manier contact zoekt of hebt gezocht. Zo kunnen we ervoor zorgen dat u anoniem blijft. Zie de PDF folder hieronder.

Een andere mogelijkheid om uw tips anoniem te doen is via Meld Misdaad Anoniem. U kunt 0800-7000 bellen of via hun site een tipformulier in vullen.
Contact maken met de politie doet u:
- via de banner onder dit bericht of
- email: buurtonderzoek.recherche.hart-van-brabant@politie.nl
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden
- via WhatsApp (0612207006)
 

Zo onderneemt u actie: