Ga naar content

Politie houdt vier mannen aan voor diefstal na melding getuige

Laatste update:

Harderwijk - De politie hield zaterdagnacht vier verdachten aan door een alerte reactie van een getuige. De getuige zag in de wijk Waterfront in Harderwijk mannen die verdacht in de buurt aan het rondneuzen waren. De man sprak een van de verdachten aan maar die had geen duidelijk verhaal over waarom hij daar was. Reden genoeg voor een belletje naar de politie.

In de boeien aangehouden

Busje vol steigermateriaal

Na het telefoontje van de getuige gingen direct verschillende surveillerende agenten op de melding af. Op de N302 richting Lelystad werd één van de verdachten, een 34-jarige man uit Lelystad, aangehouden. In de bedrijfswagen die hij bestuurde lag steigermateriaal. Niet veel later werden in een andere auto drie mannen van 25, 29 en 36 jaar uit Lelystad aangehouden op verdenking van diefstal. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau. De auto en bedrijfswagen waar ze in reden zijn inbeslaggenomen, net als de gestolen goederen.

Eigenaar van het steigermateriaal gezocht

Het steigermateriaal is vermoedelijk van diefstal afkomstig in de omgeving van het Waterfront. Mist u stijgers? Of weet u waar de stijgers vandaan komen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via M 0800-7000.

Snel reageren na 112 melding

De politie is blij met dit soort meldingen van verdachte situaties. Door ze door te geven via 112 kunnen agenten snel reageren en is de kans een stuk groter dat verdachten worden aangehouden.

2018429238 MvS