Ga naar content

Bestuurder met kilo’s hennep probeert aan controle te ontkomen en crasht tegen boom

Laatste update:

Twello - Een 27-jarige man uit ’s-Heerenberg zat gisteren niet op de grootscheepse verkeerscontrole aan de Fliertweg in Twello te wachten. Hoewel hij in eerste instantie netjes de motoragent volgde die hem naar de controleplaats wilde leiden, ging hij er toch ineens vandoor. In zijn haast om weg te komen verloor de man de macht over het stuur en crashte hij tegen een boom. Daar bleek al snel waarom hij aan de controle wilde ontkomen: in zijn auto lag ruim elf kilo hennep.

De verdachte kwam zonder ernstige verwondingen uit zijn gecrashte auto en werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Gisteren werd door de politie gezocht naar twee fietsende dames die het ongeval gezien zouden hebben. Deze getuigen hebben zich inmiddels gemeld.

Grootscheepse controle

Bij de zogenaamde multidisciplinaire controle die gisteren op de A1, Fliertweg in Twello en de N344 gehouden werd, werkten lokale en landelijke politiediensten, de RDW en de Belastingdienst samen. 
Behalve de man uit ’s-Heerenberg werden nog vier mannen aangehouden voor drugsgerelateerde zaken. In de auto van een 27-jarige man uit de gemeente Alphen aan den Rijn en een 23-jarige man uit Waddinxveen vonden agenten verschillende soorten harddrugs en een boksbeugel. Beiden werden naar het politiebureau overgebracht voor verhoor. Het verdere onderzoek zal uitwijzen welke soorten drugs zij bij zich hadden.

Aan het begin van de avond werden twee mannen uit Polen van 30 en 40 jaar aangehouden omdat in hun auto spullen lagen die gebruikt kunnen worden bij het opzetten van een hennepkwekerij.

Verder werd er bijna 800 euro aan openstaande boetes betaald, werden bekeuringen uitgedeeld voor uiteenlopende verkeersovertredingen en inde de Belastingdienst ruim 130.000 euro.

2018436302 MB