Ga naar content

Alerte inbraakmelding leidt tot drie arrestaties

Laatste update:

Helmond - In Helmond werden dinsdag 4 september net na middernacht drie Litouwse mannen in de kraag gegrepen. Dit na een alerte melding van een inbraak in een woning.

Stockfoto

Bij de meldkamer kwam maandag 3 september rond 23.45 uur een telefoontje binnen over een inbraak in een woning aan de Burgemeester Krollaan in Helmond. Het alarm bleek af te zijn gegaan. Een raam van het pand was opengebroken en de woning was doorzocht. Terwijl we bij de woning bezig waren met onderzoek kwam een tweede melding binnen van een verdachte situatie bij een pand aan de Mierloseweg in Helmond. Agenten zagen op het terrein een auto staan met daarin twee personen en een man die de benen nam. De drie verdachte mannen, één van 32 en twee van 24 jaar, zijn daar kort na middernacht aangehouden. De aangetroffen auto is in beslag genomen. De drie verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Meld verdacht gedrag
Door de snelle en alerte meldingen die bij de meldkamer binnenkwamen konden wij direct naar de locaties in Helmond gaan en zagen we kans om de drie verdachten op te pakken.
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan je weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer je dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer je getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer je een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.