Ga naar content

Arrestaties na overlast dealen drugs

Laatste update:

Boxtel - Tijdens een drugsactie arresteerde de politie dinsdagavond 4 september in Boxtel een verdachte dealer en een man die ervan verdacht wordt drugs aan de dealer te leveren. De actie werd op touw gezet nadat vanuit het centrum en de wijk Breukelen signalen van overlast bij de wijkagent terecht kwamen die in de richting van handel in drugs wezen.

Agent heeft hennepplant in handen

Op de bewuste avond werd een zogenaamde afvangactie gehouden waarbij de verdachte dealer geobserveerd werd. Dit resulteerde in de aanhouding van vijf jongeren uit Boxtel, nadat ze drugs bij de verdachte hadden gekocht op straat. Deze jongeren mochten na verhoor naar huis. Later op de avond, rond 20.00 uur, werd de verdachte 19-jarige dealer uit Boxtel opgepakt op het Breukelsplein. Bij hem werden in totaal enkele tientallen grammen soft- en harddrugs aangetroffen. In het onderzoek kwamen we ook op het spoor van de verdachte die drugs zou leveren aan de verdachte dealer. Het gaat om een 22-jarige man uit Boxtel. Tijdens de doorzoeking van zijn woning troffen we twee ploertendoders aan en een hoeveelheid hard- en softdrugs. De drugs worden op dit moment nog getest en gewogen. De twee verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Signalen belangrijk
Signalen en meldingen van bewoners zijn belangrijk voor ons. We hebben in dit onderzoek geanticipeerd op de reacties en ervaringen van bewoners uit de wijken. Op deze manier zijn we de verdachten in deze zaak op het spoor gekomen. “We zijn echt blij dat mensen de overlast bij ons hebben gemeld, ons op de hoogte hebben gehouden en signalementen hebben gedeeld. Het helpt ons en onze ketenpartners om problematieken inzichtelijk te maken en daar adequaat op in te spelen. Ga hier vooral mee door”, laat de Boxtelse wijkagent van het Centrum en Breukelen weten.