Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Afvaldumper met veel verzet in natuurgebied aangehouden

Laatst gewijzigd op:

Goirle - Een 52-jarige man uit Poppel is woensdag 10 april 2019 omstreeks 23.00 uur op de Burgemeester van Gorpstraat in het bosgebied van Gorp en Roovert op heterdaad door een boswachter aangehouden ter zake een milieudelict. De Belg, die zich hevig verzette bij zijn arrestatie, werd door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar betrapt op het illegaal dumpen van sloophout.

Gedumpt afval

In en rondom de natuurgebieden in het politiedistrict Hart van Brabant is de afgelopen weken regelmatig bouwafval gedumpt. Boswachter en politieagenten surveilleren daar daarom extra.  Woensdagavond betrapte een boswachter een dumper op heterdaad. De man probeerde er met zijn auto met aanhanger vandoor te gaan, maar dat werd door de boswachter voorkomen. Hierdoor ontstond een lichte aanrijding tussen beide voertuigen.  

Verzet

De 52-jarige man, verzette zich hevig bij zijn arrestatie. Hij probeerde daarbij de wapenstok van de boswachter af te pakken.  De ‘BOA’  was genoodzaakt om snel de assistentie van de politie in te roepen en zijn hond in te zetten. De boswachter liep tijdens de schermutseling onder meer een dikke lip en een bloedneus op. De verdachte werd uiteindelijk overmeesterd. Hij is vanwege een hondenbeet eerst  in het ziekenhuis behandeld en daarna  ingesloten in het cellencomplex.  De politie onderzoekt of hij verantwoordelijk is voor eerdere dumpingen in het natuurgebied.

 

Daadkracht

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen medewerkers met een publieke taak altijd wordt verhoogd.