Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Jonge vrouw op straat beroofd

Laatst gewijzigd op:

Tilburg - Update 17 oktober: Dankzij DNA-onderzoek op het, naar later is gebleken, nepwapen, is donderdag 17 oktober rond 09.30 uur een 55-jarige man uit Tilburg aangehouden voor betrokkenheid in deze zaak.

Een 20-jarige Tilburgse is donderdagnacht 11 april rond 1.40 uur op de Korvelseweg op gewelddadige wijze beroofd. De vrouw werd bedreigd met een vuurwapen en de dader ging er met haar fiets en het geld dat ze op zak had vandoor.

De vrouw zou door de man aan haar gepakt zijn en de bossen ingesleurd in de richting van het Fokkerpad. Daar vroeg hij haar om geld en bedreigde haar ondertussen met een vuurwapen. Vervolgens ging hij er op de fiets van het slachtoffer vandoor.

Politie

Het slachtoffer belde de politie die snel ter plaatse was. De dader is echter niet aangetroffen. Wel zijn er onderdelen van een mogelijk vuurwapen veilig gesteld. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.

Signalement

Van de dader is een signalement bekend. Het zou gaan om een blanke, dikke man, 1.75 meter lang, ongeveer 60 jaar oud. Hij had kort, grijs stekeltjeshaar en een witte stoppelbaard. Hij droeg een donkergrijze/ zwarte gewatteerde jas en was te voet. Hij ging er vandoor op de fiets van het slachtoffer. Het gaat om een omafiets, goud van kleur, bruin zadel en voorzien van een kettingslot.

Getuigen

Heeft u rond 1.40 uur iets gezien aan de Korvelseweg/ Fokkerpad of omgeving? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.