Ga naar content

Landbouwers gedupeerd door GPS-diefstallen, politie zoekt getuigen

Laatste update:

Schoondijke, Oostburg, Aardenburg, IJzendijke, Westdorpe - Zes landbouwers zijn deze week gedupeerd door de diefstal van GPS-systemen. De politie is een onderzoek gestart en vraagt publiek om tips.

Archieffoto

Vijf diefstallen vonden plaats van dinsdag 9 april op woensdag 10 april. Vandaag heeft een gedupeerde zich gemeld dat er afgelopen nacht, donderdag 11 april, een diefstal heeft plaatsgevonden in Westdorpe. De dieven sloegen dinsdag op woensdag toe bij vijf landbouwbedrijven in Schoondijke, Oostburg, Aardenburg en IJzendijke. Ze gingen er met GPS-systemen van landbouwvoertuigen vandoor. Dit is een grote schadepost voor de landbouwbedrijven. De eigenaren hebben aangifte gedaan bij de politie. De politie is direct een onderzoek gestart en vraagt mensen die iets verdachts hebbe n opgemerkt in de omgeving om dit te melden. Rechercheurs van Forensische opsporing doen sporenonderzoek op de locaties van de diefstallen. De politie is via 0900-8844 bereikbaar. U kunt tips ook anoniem doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000 of via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.

Neem vooraf maatregelen

De politie adviseert om de landbouwvoertuigen met de gps-systemen in een afgesloten ruimte of - terrein te parkeren. Indien mogelijk het GPS-systeem te demonteren en goed op te bergen wanneer deze niet in gebruik is. Zorg er tevens voor dat alle serienummers van het systeem vooraf bekend zijn. Doe direct melding bij de politie en tevens bij de leverancier of fabrikant van de apparatuur. Installeer schijnwerpers met bewegingsmelders. Inbrekers houden niet van licht.

Verdachte situaties?

Waarschuw de politie altijd als u iets verdachts ziet in het buitengebied door te bellen met1-1-2.  Liever een keer te veel gebeld, dan te weinig.