Ga naar content

Verdachte van gewelddadige beroving aangehouden

Laatste update:

's-Hertogenbosch - De politie hield donderdagmorgen om 6.15 uur een 27-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aan in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 3.30 uur een man mishandelde en beroofde op de Orthenseweg.

Het slachtoffer, een man uit Hedel, fietste na zijn werk terug naar huis. Op de Orthenseweg vroeg een onbekende man hem om even te stoppen en een vuurtje. Het slachtoffer deed dat en raakte met de man in gesprek. In eerste aanleg was de sfeer gemoedelijk. Plots pakte de onbekende man het slachtoffer vast en eiste geld. Toen het slachtoffer dat weigerde te geven kreeg hij enkele klappen en werden er geld en goederen uit zijn jas gegrist. De dader ging er vervolgens vandoor.

Aanhouding

De gealarmeerde collega’s kregen echter vrij snel een idee wie de dader was. Dit om dat het slachtoffer een goed signalement kon geven en omdat de dader in het gesprek enkele details over zichzelf had verteld. De verdachte werd vervolgens in zijn woning aangehouden. Bij de doorzoeking van zijn huis trof de politie enkele gestolen goederen aan. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.