Ga naar content

Vijf aanhoudingen en veel drugs in beslag genomen

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - Drugsweek politieteam Weerijs sussesvol: 5 aanhoudingen en veel drugs in beslag genomen

Politiemensen van het basisteam Weerijs hebben afgelopen week extra geïnvesteerd in het oplossen van drugsgerelateerde misdrijven. Bij de politie kwam de afgelopen tijd op allerlei manieren informatie binnen over mensen die zich zouden bezighouden met drugshandel. Uit tips van bezorgde mensen die anoniem binnen kwamen bij Meld Misdaad Anoniem, maar ook uit recherchewerk bleek dat er daarbij mogelijk ook sprake zou zijn van drugshandel aan minderjarigen. Reden voor de politiemensen van dit team om extra tijd en mankracht vrij te maken om met dit probleem aan de slag te gaan.

Meerdere woningen

Verspreid over de week deden ze op diverse plaatsen onderzoek, in onder andere woningen.

  • Maandag 8 april hielden ze in een woning aan de Schippersdonk twee verdachten aan. Het gaat om een 29-jarige vrouw en een 27-jarige man, beiden afkomstig uit Breda. In de woning waarin het tweetal werd aangehouden, troffen agenten een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. Zo nam de politie onder andere bijna 8000 XTC pillen, een kilo amfetamine en een kilo hennep in beslag. Ook troffen ze ruim 1600 erectie pillen aan. Alle verdovende middelen en alle geneesmiddelen zijn voor nader onderzoek in beslag genomen. De verdachten zijn verhoord en voorgeleid aan de Rechter Commissaris
  • Dinsdag 9 april deden ze in alle vroegte een instap in een woning op het Planciusplein. In de woning hielden ze twee mannen van 43 en 53 jaar en afkomstig uit Breda aan op verdenking van dealen. In de woning troffen de agenten een grote hoeveelheid drugs aan. Zo namen ze ongeveer 25 XTC-pillen, heroïne, amfetamine, cannabis en cocaïne aan. Ook troffen ze in de woning geld, een vuurwapen, illegaal vuurwerk en 2 ploertendoders aan en namen dat in beslag. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten. Eén van de verdachten is voorgeleid aan de Rechter Commissaris.
  • Donderdag 11 april werd er in een woning aan de Beekstraat, na een anonieme tip, een grote hoeveelheid harddrugs en een stroomstoot wapen aangetroffen. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de verdachte en de soorten aangetroffen drugs.
  • Vrijdag 12 april heeft het basisteam na aanleiding van meerdere tips twee woningen aan de Hazelaarstraat doorzocht onder leiding van de Rechter Commissaris. Tevens werd er een onderzoek ingesteld in een garagebox aan de Voorerf alwaar goederen voor een hennepkwekerij werden aangetroffen. In een van de woningen aan de Hazelaarstraat werd ongeveer 200 gram cocaïne aangetroffen. Als verdachte werd een 49 jarige bewoner van een van de panden aangehouden.

Vriezer

Drugsaanpak

De politie bestrijdt samen met diverse partners zoals gemeenten en de douane de invoer, handel en productie van drugs. Bijvoorbeeld door invallen te doen in hennepkwekerijen of in drugslaboratoria waar xtc wordt gemaakt. Ook controleert de politie coffeeshops en houdt de politie op straat in de gaten of mensen drugs verkopen. Bestrijding van de lokale handel in drugs heeft de volle aandacht van de politie. De politie pakt elke plaats aan waar wordt gedeald. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid. Drugsgebruik brengt risico’s met zich mee voor de gebruiker en zijn of haar omgeving. De laatste jaren verandert de drugsproblematiek sterk. Zo zijn er meer gevaarlijke middelen op de markt en wordt duidelijk dat drugsgebruik met name onder jongeren tot ernstige problemen leidt. Drugsgebruikers kunnen bovendien veel overlast veroorzaken. Zo is er in de buurt van coffeeshops meer criminaliteit, zoals handel in harddrugs en inbraken. Ook klagen omwonenden over dubbel geparkeerde auto’s, harde muziek en scheldpartijen op straat.

Box

Samen

Neem contact op met de politie als u vermoedt dat er in uw buurt of wijk wordt gehandeld in drugs. Want de politie kan de drugsbestrijding niet alleen doen en heeft uw hulp nodig. Melden kan op de volgende manieren:
- via de politieapp of het meldformulier op www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844
- anoniem via 0900-8844, u zegt dan niet uw naam en vraagt direct naar het Team Criminele Inlichtingen
- anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000 of  het meldingsformulier van M

Op onze themapagina over drugs vindt u nog veel informatie over dit onderwerp.