Ga naar content

Waarschuwingsschot gelast bij aanhouding

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Bij een aanhouding van drie volgens de procedure Benaderingstechiniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) is zondagmorgen een waarschuwingsschot gelost door een agent. In de auto van de verdachten werd een vuurwapen aangetroffen.

Zaterdagavond waren er twee meldingen binnen gekomen bij de politie dat inzittende van een witte bestelbus een vuurwapen in hun hand zouden hebben. Beide keren is gezocht naar deze bestelbus door verschillende surveillance-eenheden maar is niet gevonden.

Bedreiging

Op zondag 14 april 2019 om 1.40 uur kwam er wederom een melding dat de inzittenden van een witte bestelbus een vuurwapen hadden gericht op de bestuurder van een andere auto. Die bestuurder voelde zich bedreigd en belde de politie terwijl hij de achtervolging inzette. Omdat hij constant de locaties waar ze reden doorgaf kond e politie snel in de omgeving komen. Een surveillanceauto zag op de Ringbaan-West een witte bestelbus rijden met daarachter een personenauto. Ze reden met hoge snelheid en hadden duidelijk een conflict met elkaar. De beiden auto’s reden de Abeelstraat in die doodloopt.

BTGV

Op het moment dat de auto’s naast elkaar tot stilstand kwamen startte de agenten, omdat er sprake was van een vuurwapen, de BTGV procedure. In grote lijnen houdt dat in dat de verdachten in de auto’s werden toegeschreeuwd dat ze niet meer mogen bewegen, dat ze hun handen in het zicht van de agenten moesten houden en dat bij ieder verdachte beweging geschoten kan worden. Op dat moment gaf de bestuurder van de personenauto gas en kwam op de agenten in rijden. Eén agent loste daarop een waarschuwingsschot in de lucht. De auto stopte direct en beide inzittenden staken hun handen omhoog. Toen bleek dat dat de aangever was die de politie gebeld had. De procedure werd voorgezet op de inzittenden van de bestelbus. Er zijn drie mannen uit Tilburg aangehouden van 16,17 en 19 jaar. In de bestelbus werd een vuurwapen aangetroffen. Het drietal is overgebracht naar het bureau. De recherche gaat onderzoeken of de eerdere meldingen ook betrekking hebben op deze verdachten. Bekijk een voorbeeld van de BTGV procedure op Youtube.

Hier is een YouTube-video ingesloten. Deze kan niet getoond worden omdat u geen cookies accepteert. U kunt de video ook bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=rXYtDEue5eY

Getuigen

Het is mogelijk dat ook u zaterdagavond, of eerder, slachtoffer bent van bedreiging door deze heren of anders een bijdrage kan leveren voor het onderzoek. De politie komt graag met u in contact. Dat kan natuurlijk ook anoniem als u dat een veiliger gevoel geeft. De contactmogelijkheden zijn:Contact