Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Onderzoek naar explosie in Nijmegen afgerond

Gepubliceerd op:

Nijmegen - Het onderzoek naar de explosie van gisterochtend in het treinstel in Nijmegen is afgerond. Er is geen reden om te veronderstellen dat iemand anders bij de explosie is betrokken dan het dodelijke slachtoffer.

Een incident als deze vraagt logischerwijs veel aandacht, de impact was letterlijk erg groot. Brokstukken vlogen door de lucht en belandden op straat en in tuinen. Na het eerste onderzoek werden geen aanwijzingen gevonden waaruit bleek dat de persoon door een misdrijf om het leven was gekomen. Ook aanvullend onderzoek leverde geen reden op om te veronderstellen dat er iemand anders bij de explosie was betrokken dan het dodelijke slachtoffer.

UPDATE (16.00uur): We merken dat er vragen zijn over de oorzaak van de explosie, eerder lieten we al weten dat we uit piĆ«teit met de nabestaanden niet vertellen wat er precies is gebeurd. Belangrijk om te weten is dat de explosie niet is veroorzaakt door een technisch mankement aan de trein of dat er in de toekomst een soortgelijke gevaarlijke situatie zal ontstaan. 

^MB