Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie start groot onderzoek na fatale brand Hilledijk

Laatst gewijzigd op:

Rotterdam - Zaterdagmiddag 13 april kwam de 27-jarige Robert Hendrix uit Rotterdam om het leven na een felle brand in een pand aan de Hilledijk. De brand is vermoedelijk aangestoken. Een team van 20 rechercheurs is een uitgebreid onderzoek gestart.

Pand Hilledijk

Even voor 14:00 uur werd melding gemaakt van de brand die vermoedelijk op de eerste etage ontstond. De bewoner van de tweede verdieping probeerde de vlammen via een raam te ontvluchten en viel naar beneden. Op dat moment was er niemand anders in het pand aanwezig. Door de brand en zijn val, raakte de man zwaar gewond. De gezamenlijke inspanning van hulpverleners en publiek mocht niet baten. Het slachtoffer bezweek aan zijn verwondingen.

Onderzoek
De politie is direct een onderzoek gestart. Uit de eerste resultaten blijkt dat het vermoedelijk gaat om brandstichting. Ook is buurtonderzoek verricht, is met getuigen gesproken en er wordt onder andere gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.

Gegokt
De politie onderzoekt wat het motief is voor de brandstichting. Uit sporenonderzoek dat de politie in de woning op de eerste etage heeft gedaan, lijkt het erop dat daar illegaal gegokt werd. Mogelijk houdt dat verband met de brandstichting. Als u daar meer over kunt vertellen en/of informatie heeft over wie daar kwamen, is dat heel belangrijke informatie voor de politie.


Bel de politie
Het rechercheteam stelt alles in het werk dit ernstige misdrijf met tragische afloop op te lossen. Heeft u informatie die van belang is? Bel dan 0800-6070 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Hier kunt u ook eventueel beeldmateriaal uploaden. Anoniem informatie doorgeven kan ook via 0800-7000 of op meldmisdaadanoniem.nl.
Opsporing Verzocht besteedde op 16 april aandacht aan deze zaak. Klik hier om het item te bekijken.