Ga naar content

Agenten vinden materiaal hennepkwekerij en nep AK47

Laatste update:

Berkel en Rodenrijs - Een wijkagent die na een overlastmelding op dinsdag 16 april naar een woning in Berkel en Rodenrijs ging, stuitte op een bewoner die hem uitschold en bedreigde. De bewoner werd aangehouden en bij een doorzoeking in zijn woning vonden agenten allemaal spullen voor een hennepkwekerij én een niet van echt te onderscheiden automatisch nepvuurwapen.

De wijkagent vroeg om bijstand nadat hij werd bedreigd. Toen een tweede hondenman aankwam, koos de bewoner eieren voor zijn geld en kwam hij zijn woning uit. Hij trok héél snel de deur dicht, maar niet snel genoeg. De deur stond net lang genoeg open voor agenten om allerlei draden te zien die over de vloer vanuit een kast naar diverse andere ruimtes liepen. Omdat er eerder ook meldingen waren gedaan van een chemische lucht is de woning doorzocht.

Naast wat hennep werden materialen gevonden die worden gebruikt bij een hennekwekerij, waaronder koostoffilters, lampen en –armaturen en een weegschaaltje. Ook werd een gasmasker gevonden én een namaak AK47. De spullen zijn in beslag genomen.

Levensgevaarlijk

Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat bovendien kan leiden tot brandgevaarlijke situaties.
Ook voor de bezitter is het levensgevaarlijk om een (vuur)wapen op zak te hebben, of met een nepvuurwapen de straat op te gaan. Wanneer de politie het vermoeden heeft van een vuurwapen, wordt geen enkel risico genomen. Wat er kan gebeuren? Kijk op www.vraaghetdepolitie.nl


 

Voorkom slachtoffers en meld verdachte situaties

Informatie van getuigen en bezorgde bekenden is voor ons essentieel om slachtoffers te voorkomen. Elke melding nemen wij serieus. Weet je dat iemand een kwekerij of een vuurwapen heeft en wil je dat melden? Dat kan op verschillende manieren. Ga naar www.politie.nl/meldformulier  of bel 0900-8844. Wil je anoniem melden? Bel 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

Team Criminele Inlichtingen

Wilt u informatie over een ernstig misdrijf vertrouwelijk melden? Belt u dan 079-3458999 naar Team Criminele Inlichtingen.