Ga naar content

Politie controleert verkeer na klachten van buurtbewoners

Laatste update:

Steenbergen, Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer - Nadat bij de wijkagenten diverse klachten en meldingen van bewoners waren binnengekomen over de verkeersverkeersveiligheid heeft de politie dinsdag 16 april om meerdere locaties een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden 123 voertuigen gecontroleerd en zijn 22 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen waaronder het niet dragen van een autogordel (10x) en het negeren van een verboden in te rijden bord (5x). Een bestuurder kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Op de Molenweg in Dinteloord kregen vijf weggebruikers een proces-verbaal voor het negeren Bord C6 (verboden in te rijden m.u.v. bestemmingsverkeer) en zijn drie bekeuringen gegeven voor hulpkoppeling (aanhangwagen).

Op locatie Burgemeester van Loonstraat in Steenbergen zijn 60 vracht- en personenauto’s gecontroleerd. Hier werd bekeurd voor het niet dragen van een autogordel en het niet handsfree bellen. 

 

De agenten controleerden in Nieuw-Vossemeer op drie locaties: Molendijk, Wenenweg en Nieuw-Vossemeersedijk. Hier was de controle met name gericht op het handhaven van het eenrichtingsverkeer. Een automobilist ging op de bon omdat hij zich niet hield aan de verplichte rijrichting. Een bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van een autogordel.

Als laatste locatie is gecontroleerd in Kruisland op de Molenweg. Hier hadden de agenten als aandachtspunt aanhangwagens en snelheid. 13 Bestuurders kregen een waarschuwing omdat zij te hard reden.