Ga naar content

Lichaam in vijver blijkt van vermiste Bart van Betuw

Laatste update:

Rosmalen - In een vijver op het voormalige terrein van de GGZ in Rosmalen werd donderdag het lichaam van een dode man gevonden. Het gaat vermoedelijk om het lichaam van Bart van Betuw uit Rosmalen, die sinds begin dit jaar vermist werd.

Nieuwe uniform politie

Van Betuw verliet op woensdag 2 januari zijn appartement in Rosmalen. De recherche was al langere tijd naar hem op zoek en hield rekening met verschillende scenario’s. In een bosgebied van landgoed De Wamberg in Berlicum, vlakbij de plek waar vanmiddag het lichaam werd gevonden, werd eerder gezocht naar Van Betuw. Dit gebeurde onder meer met zestig vrijwilligers van het Veteranen Search Team. Die zoektocht leverde niets op en ook andere manieren om zijn verblijfplaats te achterhalen leidden tot niets.

Verder onderzoek

Onder meer aan de hand van de kleding gaat de politie ervan uit dat het om Bart van Betuw gaat. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe hij precies om het leven is gekomen: “Op dit moment hebben wij in ieder geval geen aanwijzingen voor een misdrijf”, zo vertelt de leider van het onderzoeksteam. Nader onderzoek volgt. De familie van Van Betuw is donderdagmiddag op de hoogte gebracht van het trieste nieuws.