Ga naar content

Regiokantoor van politie gaat verhuizen

Laatste update:

Nijmegen - De politie heeft aan de Tarweweg in Nijmegen een terrein aangekocht, waarop het nieuwe districtsbureau komt te staan. Het huidige kantoor aan de Stieltjesstraat is te groot. Bovendien is het lastig bereikbaar per auto en er is te weinig parkeerruimte.

Waarom is het huidige kantoor te groot?
Aan de Stieltjesstraat werken vooral politiemensen die een regionale functie hebben. Je kunt dan denken aan de recherche, het servicecentrum maar ook verschillende stafdiensten. Op regionaal niveau zijn we anders georganiseerd de afgelopen jaren. Ondersteunende diensten zijn in de eenheid Oost-Nederland samengevoegd of kleiner geworden. Dat betekent dat er minder mensen aan de Stieltjesstraat werken, waardoor het regiokantoor te groot is.

Wat betekent dit voor de inwoners van Nijmegen?
Inwoners die naar de politie willen, kunnen nu naar de Stieltjesstraat en de Muntweg. Het politiebureau aan de Muntweg is te klein geworden, daarom zal dit bureau verhuizen naar de Tarweweg. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Hoe het politieteam aan de noordkant van Nijmegen gehuisvest wordt, is nog niet duidelijk. De komende tijd wordt hier onderzoek naar gedaan. Eén ding staat voorop: de politie wil benaderbaar en toegankelijk blijven voor alle inwoners van de stad. We zijn als politie in het centrum aanwezig én blijven dat ook. Zodra meer duidelijk is over de vorm waarop, delen we dit. De aankoop van een nieuw pand is dus gericht op het verhuizen van de regionale taken van de politie, en niet op het weghalen van het politieteam uit de binnenstad.

Weekend bereikbaarheid
In de media werd genoemd dat het huidige politiebureau aan de Stieltjesstraat in het weekend ‘op slot’ zit. Dat is zeker niet het geval. Iedereen die met een serieuze hulpvraag aan de politiedeur komt, wordt te woord gestaan en geholpen. Ook al zit er buiten kantoortijden niemand aan de balie, op aanbellen wordt altijd gereageerd. We laten niemand ‘in de kou staan’!

 

 

^JA