Ga naar content

Tien aanhoudingen Koningsnacht Almere

Laatste update:

Almere - In Almere zijn vrijdagavond met Koningsnacht tien mensen aangehouden. Dit gebeurde nadat de politie, gemeente en Openbaar Ministerie signalen hadden dat jongeren elkaar op social media opriepen om naar de stad te komen om te vechten.

Nieuwe uniform politie

De burgemeester van Almere had ter handhaving van de openbare orde delen van de stad aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Het ging hierbij om het Forum en omliggend gebied en het gebied rondom het station. Hierdoor kon iedereen in dit gebied preventief gefouilleerd worden door de politie. Op social media riepen jongeren op om met wapens naar de stad te komen.

Overtredingen Koningsnacht Almere

In totaal zijn er 10 mensen aangehouden. Een persoon zit nog vast.

  • Zes mensen hadden een mes bij zich. Zij hebben een boete gekregen.
  • Een persoon is aangehouden op verdenking van het bezit van verdovende middelen. De politie doet verder onderzoek.
  • Twee personen zijn aanhouden voor opruiing. De politie doet onderzoek naar hun exacte rol bij het oproepen tot de vechtpartij. 
  • Tot slot is een persoon aangehouden voor het bezit van een vermoedelijk vuurwapen. De politie doet onderzoek. Deze persoon zit nog vast. 

 De politie doet verder onderzoek naar de oproep en het motief. Door de getroffen maatregelen is Koningsnacht in Almere verder goed en veilig verlopen.