Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Automobilist gepakt voor agressief rijgedrag en verlaten plaats na ongeval

Gepubliceerd op:

Koudekerke - Zondagavond reed de bestuurder van een auto op de Kaapduinseweg zeer onverantwoordelijk en gevaarlijk in het horecagebied. Hij pleegde verschillende verkeersovertredingen en ging er na een ongeval ook nog vandoor. Dankzij de hulp van burgers heeft de politie de zaak opgelost.

De politiemeldkamer kreeg rond 19.50 uur een melding van een ongeval op de Verlengde Dishoekseweg en de Kaapduinseweg. De bestuurder had de macht over het stuur verloren en was uit de bocht gevlogen. De auto belandde tegen een boom, welke compleet afbrak. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de bestuurder niet meer aanwezig.

Proces-verbaal

Uit politieonderzoek bleek dat de automobilist voor het ongeval door de Kaapduinseweg scheurde. Hij reed rakelings langs bosschages, mensen en terrassen. Een zeer alerte getuige filmde deze zeer gevaarlijk autorit en appte het filmpje naar wijkagent Pauline Heuvelmans: "Dankzij enkele toeristen, die op een terras van een horecagelegenheid zaten, konden wij deze zaak oplossen. We hebben de bestuurder van de auto, een man (29) uit Vlissingen achterhaald en maandagmorgen op het politiebureau verhoord. Zijn rijbewijs is ingenomen. De auto is door een bergingsbedrijf weggetakeld. Tegen de Vlissinger wordt proces-verbaal opgemaakt."