Ga naar content

Bejaarden slachtoffer van laffe babbeltrucs

Laatste update:

Rotterdam - Twee agenten voor de deur, die zeggen op zoek te zijn naar twee ontsnapte mannen en graag willen controleren of er geen waardevolle spullen weg zijn. Een 78-jarige vrouw die woont op de Beukelsweg in Rotterdam liet de mannen met deze smoes te goeder trouw binnen. Na vertrek bleek haar geld verdwenen. De vrouw was woensdag rond 11.20 uur een van de drie bejaarde slachtoffers van babbeltrucs in Rotterdam en Capelle aan den IJssel.

Agent naast auto, van bovenaf gezien

Twee mannen belden om 12.45 uur aan bij een 85-jarige vrouw op de Bazelstraat. Ook hier vertelden de verdachten op zoek te zijn naar twee mannen en vroegen of de vrouw nog haar geld en sieraden had. Het slachtoffer liet haar sieraden zien die later dus weg waren. Waarschijnlijk zat hier een derde verdachte te wachten in een auto waarmee de mannen wegreden. Het lijkt erop dat de twee die aanbelden dezelfde twee zijn die eerder op de Beukelsweg waren.

Raampje open

Een 74-jarige vrouw die woont op de Merelhoven kreeg bezoek om 13.30 uur. Zij deed alleen een raampje open en weigerde ondanks aandringen van de twee verdachten haar deur open te maken. Hierop dropen de twee af.

Buurtonderzoek

Door agenten is in de buurt gezocht. Natuurlijk vraagt de politie ook uw hulp. Heeft u informatie en nog niet met agenten gesproken en heeft u nog informatie bel dan 0900-8844. Ook filmpjes die kunnen helpen om de verdachten van deze laffe babbeltrucs aan te houden ontvangen we graag.

Kwetsbaar

Senioren zijn vaak kwetsbaar, gastvrij, goed van vertrouwen en behulpzaam. Criminelen maken hier helaas misbruik van. Vaak gebeuren babbeltrucs aan de deur, op straat, aan de telefoon en via de computer. Het is belangrijk dat senioren zich meer bewust zijn van het risico dat ze lopen. U kunt uw eigen veiligheid vergroten. Dat kan al met het toepassen van enkele eenvoudige tips. Op onze themapagina https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html leest u meer informatie. Ook heeft de politie video’s gemaakt, waarin slachtoffers en politie uitleggen hoe een babbeltruc in zijn werkt gaat en wat. De filmpjes zijn ook te bekijken op de themapagina en kunnen daar ook gedownload worden.