Ga naar content

Politie Vlaardingen maakt einde aan inbraakgolf

Laatste update:

Vlaardingen - De politie heeft met de aanhouding van een 40-jarige man met onbekende woonplaats vermoedelijk een eind weten te maken aan een inbraakgolf die Vlaardingen de afgelopen weken trof.

In de boeien aangehouden

Dertien winkels, kapsalons, horeacalegenheden en andere zaken waren in maart het doel van een inbreker die in het centrum van Vlaardingen en de Vettenoordsepolder toesloeg. Voor de Vlaardingse politie reden voor alle hens aan dek. Agenten postten onopvallend op wisselende tijden ’s avonds en ’s nachts in Vlaardingen en dat wierp op 2 april zijn vruchten af.

Inbraakgeluiden
Agenten gingen rond 23.45 uur naar de achterkant van een restaurant aan de Van der Driftstraat, nadat daar inbraakgeluiden waren gehoord. Zij zagen een man vanaf die locatie wegrennen, maar ze hadden hem snel genoeg te pakken. Hij had handschoenen aan en gereedschap bij zich en bij het restaurant werden verse inbraaksporen ontdekt.

Verhoren
De politie heeft alle reden om aan te nemen dat de man te koppelen is aan de eerdere inbraken in Vlaardingen en legt hem dat voor in meerdere verhoren. De verdachte zit vast.