Ga naar content

Verdachte aangehouden voor inrijden op politieagent

Laatste update:

De Bilt - Op maandag 12 augustus heeft de politie een verdachte aangehouden voor het inrijden op een politieagent. Dit gebeurde kort na het onttrekken aan een verkeerscontrole.

Lasercontrole

Rond 08.30 uur controleerden agenten van het verkeershandhavingsteam op de Koningin Wilhelminaweg in Groenekan de snelheid van tegemoetkomende voertuigen. Een van de naderende voertuigen betrof een bromfietser die bij het waarnemen van de agenten besloot te keren en te vluchten in tegengestelde richting. Agenten achtervolgden de bromfietser met een politiewagen en probeerden hem enkele malen tevergeefs te stoppen.

Arrestatie

Uiteindelijk kon de verdachte gepasseerd worden en stapte de agent uit. De agent gaf hem vervolgens een stopteken met de hand. De bestuurder stopte niet en reed tegen de agent aan die hierdoor kwam te vallen. De verdachte vluchtte te voet, maar werd achterhaald door de andere agent. De jongen, een 17-jarige inwoner van Utrecht, werd gearresteerd en ingesloten. Bij onderzoek aan de bromfiets werden inbrekerswerktuigen aangetroffen.

De politieagent liep meerdere kneuzingen en blauwe plekken op maar hoefde zich niet onder behandeling van een arts te stellen.