Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Aanrijding met zestien gewonden

Gepubliceerd op:

Wilhelminadorp - Bij een aanrijding met vier voertuigen zijn donderdagmiddag 16 mensen gewond geraakt waaronder enkele kinderen. De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk.

Archieffoto

Op donderdag 15 augustus 2019 om 16.50 uur kwam de eerste melding binnen bij het Operationeel Centrum van een aanrijding op de Deltaweg ter hoogte van Wilhelminadorp. Al snel werd duidelijk dat het om een zeer ernstige aanrijding ging en alle hulpdiensten spoedden zich naar de plaats van het incident. Daar troffen ze vier zwaar beschadigde voertuigen aan met in ieder auto enkele gewonden. Een van de gewonden zat bekneld en er ontstond ook een beginnend brandje De politie verleende, samen met enkele burgers eerste hulp totdat er voldoende ambulancepersoneel aanwezig was, van onder andere een traumahelikopter, om alle gewonden zorg te verlenen. De weg werd afgezet en de brandweer bevrijdde het beknelde slachtoffer, het brandje was ook snel geblust.

Gewonden

Er waren in totaal 16 gewonden, waarvan enkele zwaargewond, die naar het ziekenhuis werden gebracht. Een gewond kind is met de traumaheli vervoerd. De toestand van de slachtoffer is bij de politie niet bekend omdat dit onder de privacy van het slachtoffer valt.

Onderzoek

Nadat de gewonden vervoerd waren en de brandweer klaar was met hun taak is de politie gestart met het onderzoek. Het eerst deel van dat onderzoek is ter plaatse gebeurd. Door middel van beelden en het veiligstellen van stille sporen wordt een beeld gevormd hoe de situatie was voor de aanrijding en hoe de voertuigen tot stilstand zijn gekomen. Dit onderzoek heeft tot ongeveer 21.00 uur gebeurd. Tot die tijd was de hele weg voor het verkeer afgesloten. Dit onderzoek is zo snel mogelijk afgerond om de overlast voor andere weggebruikers zo kort mogelijk te laten zijn. Een volgend onderdeel van het onderzoek is het horen van de betrokken bestuurders en de overige inzittenden van de voertuigen. Samen met de sporen kan er dan misschien een beeld gevormd worden over de toedracht van de aanrijding. Maar omdat de medische zorg van de slachtoffers voor gaat zal dit onderzoek nog weken duren.

Bekeuringen

Tijdens het afzetten van de weg heeft de politie nog enkele kentekens opgeschreven van auto’s waarin de bestuurder met hun telefoon in de hand, al filmend, voorbij kwamen rijden. Ze kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten.