Ga naar content

Onrust in de horecanacht

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Breda - De politie trad vrijdagochtend 16 augustus 2019 tussen 03u00 en 04u00 op toen het onrustig was rond de Havermarkt.

De horecanacht begon rustig maar rond 03:00 uur ontstond in de drukte enkele opstootjes waarbij de portiers ingrepen. De sfeer werd grimmig en de politie trad op. De meeste mensen gingen weg, maar een kleinere groep bleef de confrontatie aangaan. Rond 04u00 vormden agenten een linie met getrokken wapenstok. De politie vorderde dat de horecabezoekers weg zou gaan. De groep voldeed niet aan het bevel waarop agenten de wapenstok gebruikt heeft. De groep vertrok. Omdat het onduidelijk is of er iets gebeurd is, heeft de politie enkele namen genoteerd van bezoekers die door de portier waren aangehouden.
Een 19-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van mishandeling op de Havermarkt. Mogelijk ligt de oorzaak in een woordenwisseling. De politie hield een 21-jarige Zeeuw (m) voor de mishandeling aan. Dit incident staat los van het politieoptreden. De verdachte zit vast voor verhoor.