Ga naar content

Niels Nijman nieuw sectorhoofd Dienst Regionaal Operationeel Centrum

Laatste update:

Politie Oost-Nederland - Niels Nijman (33) wordt de nieuwe chef van de Dienst Regionaal Operationeel Centrum bij de politie in Oost-Nederland. Hij start per 1 oktober.

De functie kwam vacant na de aankondiging van het vertrek van het huidige sectorhoofd, Jan Aandewiel die volgend jaar met pensioen gaat. De dienst staat voor een grote opgave; de vier huidige politiemeldkamers in Hengelo, Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen dienen vanaf 2022 vanuit Apeldoorn te werken vanuit een gezamenlijke meldkamer met de ambulancedienst en de brandweer.

Uitdaging

Niels is momenteel Hoofd Communicatie bij de politie-eenheid Oost-Nederland. Oscar Dros, politiechef van de eenheid Oost-Nederland over de benoeming: “Ik ben hier erg blij mee. Niels heeft zich als hoofd Communicatie bewezen als een uitstekend manager die elan wist te brengen in het team en stond voor transparantie. Dat kan hij in zijn nieuwe functie goed gebruiken. Als sectorhoofd staat hij voor een grote uitdaging. De klus is interessant en stevig maar ik heb er het volste vertrouwen dat hij dit goed gaat doen."

Betrokkenheid

Niels: “Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Tijdens mijn oriëntatie heb ik met veel collega’s van de dienst gesproken en hun betrokkenheid bij het werk sprak mij enorm aan. De collega’s vervullen een cruciale taak binnen de politieoperatie; ze zijn enerzijds de levenslijn van agenten op straat en anderzijds vangen zij burgers in acute noodsituaties als eerste op en dat stelt hoge eisen aan de medewerkers. Ik hoop dat ik een bijdrage kan leveren aan hun werkplezier en de dienst goed kan begeleiden tijdens de aanstaande veranderingen.”