Ga naar content

DNA verraadt inbreker

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Bij een winkel aan de Burgemeester Brokxlaan werd in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 april door twee daders ingebroken. De politie trof niemand meer aan, maar zij deed uitgebreid sporenonderzoek. Met resultaat, want dinsdagochtend 20 augustus hield de politie een 25-jarige man uit Tilburg aan als verdachte.

Tijdens die nacht in april werd bij de inbraak de ruit van de toegangsdeur ingeslagen. Vervolgens ging een persoon de winkel in en de ander bleef op de scooter zitten. Na de inbraak reden ze weg in de richting van de Alleenhouderstraat. Ondanks de politie geen verdachte aanhield, zat zij niet stil. Er werd uitgebreid onderzoek gedaan, waarbij onder andere DNA werd veiliggesteld.

Match

Een veiliggestelde bemonstering werd opgestuurd naar het NFI. Hier werd de bemonstering vergeleken met de aanwezige DNA-profielen. Dit resulteerde in een match. De Officier van Justitie gaf vervolgens toestemming om deze verdachte aan te houden. De 25-jarige man zit vast voor verder onderzoek.