Ga naar content

Man aangehouden verdacht van vernieling

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Oosterhout - De politie heeft woensdagavond een man aangehouden omdat hij een ruit had vernield van een woning. Later bleek dat hij daarbij bijna iemand zwaargewond had.

Op woensdag 21 augustus 2019 om 21.50 uur kwam er bij het Operationeel Centrum een melding binnen van de bewoners van de Stevinstraat dat er een ruit was vernield. De verdachte zou daar nog zijn. Verschillende surveillance-eenheden werden naar de straat gestuurd. Daar troffen de agenten inderdaad bewoonster aan die aangifte deed van vernieling. Ook zagen de agenten dat de ruit van de woning vernield was. In de woning lag een betonnen stoeprand.

Poging zware mishandeling

Uit de aangifte bleek dat er een ruzie was ontstaan tussen twee exen. De vrouw van het stel zat in de woning van haar moeder en haar ex stond daar buiten. Hij zou de stoeprand hebben gepakt en door de ruit hebben gegooid. In de woning zaten op de moment de vrouw en haar moeder. De moeder gaf aan dat ze van bank opstond op het moment dat de stoeprand door de ruit kwam en achter haar neerviel. Had ze daar nog gezeten dan zou ze mogelijk zwaargewond geraakt zijn. De verdachte, een 45-jarige inwoner van Oosterhout, is daarom aangehouden voor vernieling maar ook voor poging tot zware mishandeling. Hij is naar het bureau gebracht.