Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Doorrijder ongeval Zuid-Willemsvaart aangehouden

Gepubliceerd op:
's-Hertogenbosch

De bestuurder van de auto, die op 20 juli jl. op de Zuid-Willemsvaart een fietser omver reed en er daarna vandoor ging, is dinsdagochtend aangehouden. Het is een 23-jarige inwoner van ’s-Hertogenbosch.

In de vroege ochtend van zaterdag 20 juli, tegen vijf uur, reed de bestuurder van een Seat Ibiza twee mannen op een fiets aan. De bestuurder ging er na het ongeval van door. Bij deze aanrijding raakte de passagier van de fiets zwaar gewond aan zijn been. Rechercheurs van het team verkeersongevallen analyse startten meteen een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder en de auto. Wij riepen getuigen op zich te melden, toonden bewakingsbeelden van de aanrijding en een foto van een achtergebleven buitenspiegel. Ook deden we recent opnieuw een oproep om informatie met ons te delen.

Opgespoord

De betrokken auto werd recent opgespoord en in beslag genomen. Uiteraard werd de auto op sporen onderzocht. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de vermoedelijke bestuurder, de vandaag aangehouden Bosschenaar. De man zit vast voor verder onderzoek en heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.