Ga naar content

Agenten gewond geraakt, bespuugd en bedreigd in cellencomplex

Laatste update:
Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant

Tilburg - Na een mishandeling van een stadsgenoot op de Spoorlaan is woensdag 28 augustus een 34-jarige Tilburger aangehouden. De verdachte is onder flink verzet naar de cel gebracht, waarbij hij 3 agenten in hun gezicht heeft gespuugd en hen met de dood heeft bedreigd.

cellenblok

Rond 18.30 uur kregen agenten een melding van een mogelijke vechtpartij. Ter plaatse bleek dat de verdachte een man tegen zijn hoofd had geschopt. De man is hierop aangehouden en meegenomen naar het cellencomplex.

Tijdens een reguliere insluitprocedure, waarbij de verdachte onder andere het touwtje uit zijn broek moet verwijderen, verzet de man zich hevig. Hij wordt door agenten naar de grond gebracht maar weet hen toch te raken als hij spuugt in hun richting. Ook bedreigd hij hen meerdere malen met de dood. Een van de agenten loopt door het verzet van de verdachte letsel aan zijn hand op.

De man bleef agressief en is uiteindelijk onder flink verzet naar zijn cel gebracht. Hij zal vrijdag worden voorgeleid.

Geweld tegen agenten

Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners.

De politie pakt onderzoeken van geweld tegen hulpverleners met voorrang op en het beleid van het OM is er op gericht om veel zwaardere straffen te eisen. Collega’s die te maken krijgen met geweld kunnen rekenen op maximale ondersteuning vanuit de organisatie. Politiemensen werken de-escalerend als het kan. Maar als het moet stappen we naar voren en gaan we de confrontatie niet uit de weg; voor de veiligheid van hulpverleners en burgers.

Klik hier voor meer informatie over de veilige publieke taak.