Ga naar content

Openlijk geweld of straatroof?

Laatste update:

Tilburg - Drie mannen zijn vrijdagavond aangehouden. Ze worden verdacht van mishandeling, maar omdat de telefoon van het slachtoffer weg was kan het ook een diefstel met geweld zijn(straatroof). De recherche onderzoekt het.

Op vrijdag 30 augustus 2019 om 23.00 uur kwamen er meerdere telefoontjes binnen bij het Operationeel Centrum. Twee of drie mannen zouden een ander in elkaar slaan. Verschillende surveillance-eenheden spoedden zich naar de Bredaseweg aan de kant van het centrum waar het zou gebeuren. Er werd een signalement van de verdachten via de mobilofoon verspreid en al snel waren er twee aangehouden. Nadat de aangever en getuigen waren gesproken kon een derde verdachte aangehouden worden.

Onderzoek

Het slachtoffer verklaarde dat hij door twee mannen mishandeld was met een boksbeugel en een stok. Ze beschuldigden hem van diefstal. Verschillende getuigen verklaarden dat er drie mannen bij betrokken waren. De drie verdachten, mannen uit Tilburg van 18, 20 en 37 jaar oud, zijn naar het bureau gebracht waar ze de nacht mochten verblijven. Bij een van de verdachten werd een mes aangetroffen. Het slachtoffer gaf aan dat zijn telefoon verdwenen was. De recherche gaat onderzoeken of het hier om een mishandeling of openlijk geweld gaat of dat er sprake is van een diefstal met geweld.