Bij spoed: 112 Geen spoed: 0900-8844

Politie treedt op tegen drugsoverlast in Hardenberg

Gepubliceerd op:

Hardenberg - De politie heeft de afgelopen week drie minderjarige jongens en een 18-jarige man uit Hardenberg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een conflict aan de Barbierstraat in Hardenberg op vrijdag 2 augustus. Een 39-jarige uit Hardenberg man had een afspraak om drugs te verkopen aan de vier verdachten maar dat liep uit de hand. De aanhoudingen zijn een mooi resultaat in de aanpak van de gemeente en de politie om de overlast van drugs en jeugdgroepen in Hardenberg terug te dringen.

Aanhouding op straat

Rond 21.30 uur hadden de verdachten en de 39-jarige man een afspraak gemaakt voor drugs. Toen de man de drugs wilde verkopen bedreigden één van de verdachten hem met een mes. Onder dwang stond de man de drugs af, waarna de jongens er rennend vandoor gingen. De man is de verdachten achterna gegaan en wist één van hen te overmeesteren. Niet veel later kwamen agenten om de jongen aan te houden. De 39-jarige man werd ook aangehouden als verdachte van handel in soft drugs. De drie andere verdachten wisten te ontkomen, maar werden afgelopen week aangehouden.

Snel optreden tegen drugsoverlast

De politie startte meteen een onderzoek. Dit onderzoek past in de aanpak van de politie in samenwerking met de gemeente Hardenberg om snel op te treden tegen de drugsoverlast die wordt veroorzaakt door jeugdgroepen in Hardenberg. De aangehouden verdachten komen uit een jeugdgroep, bekend bij de politie. Burgemeester Snijders: “Wij zijn blij dat de aanpak tegen overlast resultaat heeft. Wij gaan samen met de politie hiermee door om de overlast voor inwoners terug te dringen.” De komende tijd is de politie zichtbaar en onzichtbaar in Hardenberg aanwezig om overlast gevende jongeren aan te spreken en bij verdenking te controleren.

Help ons mee de overlast te bestrijden!

De politie wil in samenwerking met de gemeente de overlast van drugs en jeugdgroepen terugdringen. Heeft u informatie die ons hierbij kan helpen? Laat het ons dan weten.  Dat kan via 0900 8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan natuurlijk ook via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan 112.

(2019343846 AC)